Pigwings

Pigwings
Pigwings

Barbecuetijd: 7uur

Bereidingswijze: indirect 

Bereidingstemp: 110 graden Celsius 

 

Benodigdheden: 

Pigwings (oerham)

BBQ King all purpose barbecue rub

Rookhout

Roomboter 

Honing 

Aluminiumfolie 

Barbecue saus

Glazekwast

 

Bereiding:

Allereerst zetten we de pigwings in de rub. Hierna maken we de barbecue klaar voor indirect gebruik op 110C of je nu op houtskool, briketten, pellets of gas werkt. Voor de bereiding van deze pigwings heb ik gebruik gemaakt van green mountain grill Jim Bowie.

 

Als je barbecue stabiel op temperatuur is voegen we wat rookhout toe en plaatsen we de pigwings in de barbecue. Deze laten we voor de eerste 3uur rustig aan garen. 

Na 3uur gaan we ze inpakken in de aluminiumfolie. Eerst leggen we wat boter en honing op de folie, hier liggen we de pigwings op en doen op de pigwings nog eens hetzelfde (boter en honing). We laten dit pakketje(s) voor 2uur liggen. 

Na de 2uur haal je de pigwings uit de folie en legt ze terug op het rooster even insmeren ze in met barbecue saus na keuze (is je saus te dik om smeren voeg dan wat vocht uit je folie bij of een scheutje appelsap) en laat de pigwings nog een uur liggen. 

Na het uur zijn ze klaar om gegeten te worden.